Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація в зоні АТО ускладнилась, майже 60 обстрілів з боку бойовиків за минулу добу – штаб


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО в суботу вранці повідомили про ускладнення ситуації на Донбасі і 59 обстрілів, здійснених бойовиками за минулу добу, по позиціях українських військовослужбовців. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

Повідомляється, що напередодні поблизу районі Троїцького на Луганщині бойовики неприцільно запустили в бік позицій ЗСУ 7 реактивних некерованих снарядів.

«Інтенсивність збройних провокацій з боку підконтрольних владі Російської Федерації гібридних бандформувань значно зросла із настанням сутінок. З 18 години вчорашнього дня і по цей час зафіксовано близько 40 обстрілів в бік наших опорних пунктів, 6 з яких після опівночі», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, проросійські сепаратисти відкривали вогонь у напрямку Зайцевого, Красногорівки, Мар’їнки, Авдіївки, Пісок, Майорська, Новоселівки, Новгородського та Широкиного.

Повідомлень про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах пишуть, що ЗСУ минулої ночі обстріляли села довкола Донецька, зокрема на північній і західній його околицях. Бойовики стверджують, що обстріли велися з позицій у Мар'їнці, Красногорівці і Опитному. Луганські сепаратисти не повідомляють про зміну бойової ситуації за останні години на територіях, які вони тимчасово контролюють.

Від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG