Доступність посилання

ТОП новини

У центрі «Допомога Дніпра» привітали дітей переселенців


У неділю, 20 грудня, в Дніпропетровську, в координаційному центрі для переселенців «Допомога Дніпра», волонтери влаштували свято для дітей переселенців. На захід зібралися десятки таких родин із Донбасу та Криму.

Свято намагалися організувати в українському стилі. Волонтери разом із маленькими акторами, вбраними у вишиванки, розповіли гостям про українські народні традиції відзначення новорічно-різдвяних свят, а «святий Миколай» вручив їм солодкі подарунки.

За словами волонтерів, розважальне дійство, до якого готувалися кілька тижнів, їм вдалося організувати власними силами, а от подарунки дітям забезпечили доброчинники з Німеччини.

За даними з координаційного центру для переселенців «Допомога Дніпра», наразі в їхньому закладі, який уже півтора року діє в Дніпропетровську, переселенцям пропонують кілька безкоштовних курсів, занять, майстер-класів, які проводять волонтери. Зокрема, діють курси англійської мови «для чайників», курси шиття, працюють англомовний та ляльковий театри, тривають заняття з живопису, валяння з повсті, східних танців, хіп-хопу, фітнесу тощо.



Щоп’ятниці у центрі для переселенців збираються любителі хенд-мейду, щоб разом створити речі для новорічного доброчинного ярмарку.

Щодня до закладу приходять десятки людей, щотижня гуманітарну допомогу отримують більше сотні переселенців.

За офіційними даними, на Дніпропетровщині зареєстровано понад 80 тисяч переселенців з Донбасу. За неофіційними, їх може бути приблизно удвічі більше.

XS
SM
MD
LG