Доступність посилання

ТОП новини

Заяву про відставку забирати не буду – Квіташвілі


Олександр Квіташвілі
Олександр Квіташвілі

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі заявляє, що не забиратиме заяву про відставку з посади міністра.

«Заяву я забирати не буду. Це якось несерйозно. Працюю з тим же графіком, але якщо когось не влаштовую, готовий залишити посаду. Я приїхав сюди як технократ попрацювати», – сказав він на брифінгу, присвяченому підсумкам року.

Водночас, за його словами, зараз ситуація змінилася і з’явилася підтримка в уряді.

На 2016 рік у міністра плани завершити диспетчеризацію медичних служб, гарантувати повністю за державні кошти першу медичну допомогу у всіх селах, повністю передати державні закупівлі іноземним компаніям, а також продовжити впровадження страхової медицини.

Для продовження медичної реформи парламент має ухвалити відповідний пакет законопроектів. Втім вони вже кілька місяців не виносяться у зал для голосування.

Раніше у міністра Квіташвілі виникли непорозуміння і конфлікт з профільним комітетом Верховної Ради. Для перевірки міністерства була створена робоча група, у звіті якої йшлося про численні порушення і необхідність відставки міністра. Втім це рішення депутати у сесійній залі не підтримали.

Посаду міністра охорони здоров’я грузин Олександр Квіташвілі займає з 2 грудня 2014 року. Тоді ж президент України надав йому українське громадянство.

XS
SM
MD
LG