Доступність посилання

ТОП новини

Зволікання з ухваленням бюджету може поставити під загрозу фінансову стабільність – НБУ


У Нацбанку заявляють, що зволікання з ухваленням бюджету на 2016 рік ставить під загрозу економічну та фінансову стабільність України.

«Подальше зволікання або прийняття бюджету, не погодженого з програмними завданнями меморандуму з Міжнародним валютним фондом, може поставити під загрозу економічну і фінансову стабільність в нашій державі, що є необхідною умовою для досягнення Національним банком своєї мети – цінової стабільності», – цитує прес-служба відомства голову НБУ Валерію Гонтареву.

У Нацбанку зазначають, що така ситуація може частково нівелювати позитивні зрушення в українській економіці, зокрема, поступове відновлення обсягів виробництва, уповільнення інфляції, поліпшення показників платіжного балансу і стабілізацію у банківському секторі.

«Водночас ухвалення бюджету, запропонованого Міністерством фінансів і погодженого з програмою розширеного фінансування МВФ, допоможе не лише уникнути певних ризиків, а й завершити другий перегляд програми МВФ. Як наслідок, відновиться надходження як коштів від Фонду, так і пов’язаного міжнародного фінансування на загальну суму близько 5 мільярдів доларів», – наголошують у НБУ.

17 грудня на засіданні Верховної Ради обговорювався законопроект щодо внесення змін до Податкового кодексу України та проект держбюджету на 2016 рік. Уряд та парламентарі дійшли згоди, що роботу над новим Податковим кодексом продовжать наступного року. Також повідомлялося, що держбюджет на 2016 року базуватиметься на відкоригованому нині чинному Податковому кодексі.

10 грудня Кабінет міністрів України затвердив проект Податкового кодексу і державного бюджету на 2016 рік, який на ньому базується.

XS
SM
MD
LG