Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі сьогодні сепаратисти 18 разів обстріляли українських військових – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, ілюстративне фото
Проросійські сепаратисти, ілюстративне фото

На Донбасі сьогодні сепаратисти здійснили 18 обстрілів, найбільше з них – біля Донецька, повідомляє прес-центр штабу АТО.

У штабі зазначають, що десять разів бойовики зі стрілецької зброї та гранатометів обстріляли позиції українських військових біля Пісків.

«Близько 14:00 підконтрольні російській владі бандити впродовж півгодини інтенсивно обстрілювали одразу три наші опорні пункти на околицях Новгородського, що неподалік Горлівки. При цьому злочинці застосували стрілецьку зброю, гранатомети, великокаліберні кулемети, зенітні установки та 82-міліметрові міномети», – йдеться у повідомленні.

Українські військові змушені були відкрити вогонь у відповідь із незабороненого Мінськими домовленостями озброєння, додають у штабі.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що українські військові за минулу добу сім разів порушили режим тиші, а сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

Від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод. За даними спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ, Донецький аеропорт залишається головним епіцентром бойових дій на Донбасі.

XS
SM
MD
LG