Доступність посилання

ТОП новини

Референдум у Нідерландах не має нічого спільного з дією ЗВТ – Зеркаль


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Референдум щодо Угоди про асоціацію ЄС з Україною, який відбудеться навесні у Нідерландах, не вплине на початок дії другої чаcтини зони вільної торгівлі з ЄС. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила заступник міністра закордонних справ із євроінтеграції Олена Зеркаль.

«Мова йде про позицію громадянського суспільства в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію як такої», – сказала вона.

Референдум, на думку Зеркаль, продемонструє не стільки ставлення нідерландців до угоди з Україною, скільки їхнє ставлення до Європейського союзу.

«Так сталося, що нідерландці самі себе впіймали в пастку: вони головують в Європейському союзі з 1 січня, і вони – країна, яка ставлять під сумнів доцільність укладання угод про асоціацію з країнами «Східного партнерства». Їхня ситуація набагато гірша, ніж наша, і їм самим треба довести всередині ЄС, що в них є воля до продовження існування Європейського союзу», – вважає Олена Зеркаль.

Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна – ЄС на 6 квітня 2016 року. У цьому органі наголосили, що референдум не має зобов’язуючого характеру, його результати не можуть змусити уряд відкликати угоду.

Під час візиту до Нідерландів 27 листопада президент України Петро Порошенко заявив, що українці сподіваються на мудре рішення громадян Нідерландів на референдумі щодо цієї угоди.

XS
SM
MD
LG