Доступність посилання

ТОП новини

Мати Геннадія Афанасьєва просить перевести її сина до іншої колонії


Мати політв'язня Геннадія Афанасьєва Ольга Афанасьєва
Мати політв'язня Геннадія Афанасьєва Ольга Афанасьєва

Суд російського міста Сиктивкар (Республіка Комі) прийняв до розгляду позов матері українського політв’язня Геннадія Афанасьєва, засудженого у Росії до 7 років, про переведення його в іншу колонію. Про це Ольга Афанасьєва розповіла у коментарі Крим.Реалії.

За словами Ольги Афанасьєвої, в інших позовах – з приводу тортур її сина і про незаконність його засудження – російськими судами було відмовлено.

«Мене викликали на 12 січня до суду Сиктивкара», – розповіла мати політв'язня, зазначивши, що йдеться про переведення Геннадія Афанасьєва у ближчу до Криму колонію.

«Нинішня колонія – це 2500 кілометрів, це дуже далеко і дуже дорого і забагато для нас», – сказала Ольга Афанасьєва.

Вона висловила надію, що у новому році її син та інші українські політв’язні отримають свободу.

Геннадій Афанасьєв був свідком у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких 25 серпня засудили до 20 і 10 років суворого режиму відповідно.

Афанасьєв та інший фігурант справи Олексій Чирній, за версією слідства, були членами терористичної групи у Криму, нібито створеної Сенцовим. Після затримання обидва, як повідомлялося раніше, уклали угоду зі слідством, їхня справа розглядалася у закритому режимі, обидва отримали по сім років позбавлення волі. Афанасьєв на суді відмовився від своїх свідчень, зізнавшись, що слідство отримало їх, застосовуючи тортури. Його відправили у виправну колонію під Сиктивкар.

XS
SM
MD
LG