Доступність посилання

ТОП новини

Кримський інформаційний сайт «15 минут» відновив роботу з Києва


Кримський інформаційний сайт «15 минут» медіахолдингу ATR, який заявив 16 грудня про припинення роботи у Криму, відновив випуск новин з Києва. Про це у коментарі Крим.Реалії розповів заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв.

«Поки на сайті працюють київські журналісти. Ми дали оголошення про додатковий набір співробітників. Сайт займатиметься тим же: писатиме про Крим і на теми, які найбільш цікаві й актуальні зараз для Криму і кримських татар», – розповів він.

За словами Айдера Муждабаєва, у медіахолдингу розраховують, що співробітники ATR, які залишилися в Криму, «приїжджатимуть до Києва і працюватимуть у нашій компанії і на сайті».

Власник медіахолдингу Ленур Іслямов прокоментував на сайті «15 минут» причини переїзду: «15 минут» і дитячий телеканал Lâle – це проекти вільного медіахолдингу АТR. Скільки я міг, після вимушеного переїзду самого ATR на материк, тримати ці проекти у Криму – я тримав».

«Краще чесна смерть всім нашим національним медіапроектам у Криму, ніж таке життя!» – додав він.

У заяві кримського колективу сайту «15 минут», оприлюдненому 16 грудня, сказано, що останнім часом сайт працював у складі кримської продакшн-студії «QaraDeniz Production», яку заснували екс-заступник генерального директора ATR Ліля Буджурова та екс-гендиректор ATR Ельзара Іслямова.

Колектив сайту «15 минут» повідомив, що має намір «зосередитися на створенні абсолютно нового кримського інтернет-проекту».

З 1 квітня єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR припинив аналогове мовлення на території півострова, через те що йому не видали російську ліцензію.

Пізніше телеканал ATR відновив мовлення на материковій частині України.

Ленур Іслямов є координатором громадянської акції з блокади Криму, яку засудила російська влада Криму, а місцева прокуратура завела відповідну кримінальну справу і заочно засудила «за диверсію». У відомстві заявили також про арешт майна Ленура Іслямова, за рахунок якого мають намір відшкодувати збитки, завдані Криму від блокади.

XS
SM
MD
LG