Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон підтвердив загибель шістьох американських військових в Афганістані


Міністерство оборони США повідомило, що шестеро американських солдатів були вбиті терористом-смертником біля авіабази Баграм в Афганістані, в ході атаки на міжнародні сили безпеки.

Міністр оборони Аштон Картер також заявив, що два військовослужбовців та один контрактник загинули 21 грудня через вибух бомби. Групу військових, які були на посту, атакував терорист-смертник на мотоциклі, нашпигованому вибухівкою. Неназваний американський чиновник раніше повідомив, що серед поранених є і один афганський солдат.

22 серпня троє американських контрактників були вбиті в результаті теракту в Кабулі.

Пентагон і Білий дім висловив співчуття сім'ям шести загиблих американців, додавши, що Сполучені Штати, як і раніше, висловлюють підтримку афганському народу і його уряду.

Напад стався незадовго після того, як таліби захопили район Сангін в провінції Гельманд 21 грудня. Того ж дня три ракети влучили в район Кабула, де розташовані багато іноземних посольств і урядових будівель, повідомлень про жертв не було.

Рада безпеки ООН у своїй резолюції розширила санкції проти талібів на 18 місяців і попередила про зростання присутності філій екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Ніколас Хейсом, посланець ООН в Афганістані, повідомив журналістам, що ситуація з безпекою в країні «надзвичайно складна» і найбільшою загрозою є таліби.

XS
SM
MD
LG