Доступність посилання

ТОП новини

АТО: з початку доби бойовики 6 разів порушили режим тиші


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО повідомляють, що з початку доби, 22 грудня, бойовики 6 разів порушили режим тиші, а загалом за минулу добу – 39. Про це йдеться в повідомленні прес-центру у Facebook.

У штабі заявляють, що бойовики продовжили свої збройні провокації поблизу Пісків, Опитного, Красногорівки, Зайцевого, Старогнатівки, Авдіївки.

Крім того, біля Мар’їнки та Щастя відбулися, спровоковані сепаратистами, бої.

«З 18:00 години загарбники здійснили 8 прицільних обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї та гранатометів біля Мар'їнки. На цій же ділянці відбулось бойове зіткнення із ворожим підрозділом кількістю щонайменше 30 бойовиків. Підрозділи сил АТО прийняли бій та відтіснили ворога. Понісши втрати, бойовики відступили. Ще одне бойове зіткнення відбулось біля Щастя, що на Луганщині. Там банда загарбників налічувала щонайменше 10 осіб. Але результат бою для них не став інакшим. Забравши поранених та загиблих, нападники відійшли на свій вихідний рубіж», – повідомили в прес-центрі АТО.

Про втрати серед українських військовослужбовців не повідомляється.

Водночас донецькі сепаратисти на своїх сайтах про бойову ситуацію поки не повідомляють, але пишуть, що Київ розмістив за кілометр від лінії фронту важку ствольну і реактивну артилерію. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

Від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод. За даними спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ, Донецький аеропорт залишається головним епіцентром бойових дій на Донбасі.

XS
SM
MD
LG