Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Ірану: Тегеран прагне до діалогу з Саудівською Аравією щодо врегулювання конфліктів


Міністерство закордонних справ Ірану заявляє, що Тегеран прагне до «прямого діалогу» з Саудівською Аравією щодо врегулювання регіональних конфліктів.

Шиїтське керівництво Ірану і сунітське – Саудівської Аравії, зайняли протилежні позиції в конфліктах у Іраку, Сирії та Ємені, суперництво країн відчувається на просторах від Бахрейна до Лівану.

Іран підтримує сирійський та іракський уряди і забезпечує їм військову підтримку в боротьбі проти угрупованння «Ісламська держава». Ер-Ріяд підтримує збройні повстанські групи в Сирії.

Прес-секретар МЗС Ірану Хосейн Ансарі заявив, що новий посол від Саудівської Аравії скоро вступить на посаду у Тегерані. Посла Саудівської Аравії немає вже більше року.

Ансарі уникнув прямої критики останньої пропозиції Саудівської Аравії про створення антитерористичної коаліції з 34 сунітських мусульманських країн, без Ірану, Іраку та Сирії. Однак він попередив на необхідності «уникати подвійних стандартів» і поважати «територіальну цілісність і національний суверенітет» країн, де відбуваються операції.

XS
SM
MD
LG