Доступність посилання

ТОП новини

Під парламентом мітингують за перевибори у Кривому Розі


На одній із акцій протесту у Кривому Розі
На одній із акцій протесту у Кривому Розі

На площі Конституції біля будівлі Верховної Ради України у вівторок проходить мітинг з вимогою призначити нові вибори мера та депутатів міськради Кривого Рогу. Участь в акції беруть близько ста людей. У руках мітингувальників, а це переважно чоловіки, плакати з написами «Громадяни Кривого Рогу проти фальсифікацій виборів мера», «Охендовський, досить знущатися з Кривого Рогу», повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Крім того, активісти вигукують гасла «Вілкул – геть!», «Кривбас за чесні вибори!».

Поряд на площі проходить ще одна акція з вимогою ухвалити законопроект №3303 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей».

Рішення провести мітинг у Києві вирішили на п’ятому віче у Кривому Розі 20 грудня.

10 грудня депутати не змогли проголосувати за законопроект, який передбачає дострокове припинення повноважень представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула на посаді мера Кривого Рогу та призначення позачергових виборів міського голови на 27 березня 2016 року.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

«Самопоміч» вимагає перерахунку голосів. Водночас в «Опозиційному блоці» заявляють, що підстав для перерахунку голосів і призначення нових виборів мера немає.

Центральна виборча комісія скасувала постанову Криворізького міськвиборчкому про припинення повноважень 6 районних комісій, ухвалену 30 листопада. За даними з ЦВК, йдеться про Жовтневу, Дзержинську, Довгинцівську, Саксаганську, Тернівську, Центрально-Міську районні виборчі комісії Кривого Рогу.

XS
SM
MD
LG