Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона CЦКК: бойовики застосовують заборонене озброєння на лінії розмежування


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 21 грудня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 21 грудня 2015 року

Бойовики на лінії розмежування на сході України продовжують застосовувати озброєння, яке мало бути відведене, відповідно до Мінських домовленостей, заявив керівник української сторони Спільного центру контролю й координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін генерал-лейтенант Андрій Таран.

Як повідомляє Міністерство оборони України, яке цитує заяву Тарана, він поінформував спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про погіршення ситуації в зоні АТО на вихідних.

«За вихідні спостерігачі української сторони СЦКК зафіксували 120 випадків порушення режиму припинення вогню (19 грудня – 63 випадки і 20 грудня – 57 випадків). 15 обстрілів велися цілеспрямовано по позиціях Збройних сил України і безпосередньо населених пунктах із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, нібито відведеного бойовиками», – йдеться в повідомленні.

З огляду на ситуацію керівник української сторони СЦКК вкотре закликав представників СММ ОБСЄ і керівника російської сторони СЦКК вжити активних заходів і забезпечити виконання бойовиками досягнутих сторонами угод щодо відведення забороненої зброї і неухильного виконання умов припинення вогню.

Від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG