Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила постанову про процедуру розгляду держбюджету-2016


Верховна Рада ухвалила постанову про особливості процедури розгляду і ухвалення проекту держбюджету на 2016 рік.

Відповідно до документа, уряд має доопрацювати проект держбюджету з урахуванням його обговорення під час представлення у Раді 17 грудня і внести на розгляд парламенту до 24 грудня.

Розгляд цього доопрацьованого проекту буде відбуватися за такою процедурою: спочатку внесення пропозицій до проекту держбюджету депутатськими фракціями, депутатами – до 12:00 24 грудня, потім підготовка парламентським комітетом з питань бюджету пропозицій та подання цих пропозицій на розгляд Ради – не пізніше 24 грудня.

24-25 грудня відбудеться розгляд проекту держбюджету з пропозиціями профільного комітету та ухвалення його Радою в цілому.

10 грудня Кабінет міністрів України затвердив проект Податкового кодексу і державного бюджету на 2016 рік, який на ньому базується.

Після цього,17 грудня на засіданні Верховної Ради обговорювався законопроект щодо внесення змін до Податкового кодексу України та проект держбюджету на 2016 рік.

Уряд та парламентарі дійшли згоди, що роботу над новим Податковим кодексом продовжать наступного року, а держбюджет на 2016 року базуватиметься на відкоригованому чинному Податковому кодексі.
Пізніше у Нацбанку заявили, що зволікання з ухваленням бюджету на 2016 рік ставить під загрозу економічну та фінансову стабільність України.

XS
SM
MD
LG