Доступність посилання

ТОП новини

Росія: еколог Вітішко залишив колонію у Тамбовській області


Євген Вітішко
Євген Вітішко

Кубанський еколог Євген Вітішко покинув колонію у Тамбовській області Росії після того, як обласний суд у вівторок залишив у силі рішення про заміну йому покарання з позбавлення волі на обмеження свободи. Про повідомили в організації «Екологічна вахта по Північному Кавказу» у Twitter.

Вітішко повинен був вийти з колонії ще 21 листопада, оскільки Кірсановський суд Тамбовської області задовольнив клопотання захисту еколога про пом’якшення йому покарання. Прокуратура оскаржила рішення, зажадавши уточнити, де Вітішко відбуватиме покарання – за місцем реєстрації у місті Слов’янськ-на-Кубані чи місцем постійного проживання у Туапсе.

Минулого тижня Євген Вітішко через різке погіршення стану здоров’я припинив голодування, яке тривало з 23 листопада на знак протесту проти цього рішення прокуратури.

Влітку 2012 року Вітішко і його соратник Сурен Газарян, який пізніше емігрував до Естонії, отримали по 3 роки умовно за написи на паркані будівлі, яку екологи вважали дачею Олександра Ткачова, що обіймав у той час посаду губернатора Краснодарського краю.

Наприкінці грудня 2013 року, незадовго до початку Олімпіади у Сочі, коли Вітішко заявив про підготовку доповіді про шкоду, завдану природі олімпійським будівництвом, умовний термін екологові замінили на реальний.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Євгена Вітішка до списоку політв'язнів. Правозахисна організація Amnesty International визнала його в’язнем сумління.

XS
SM
MD
LG