Доступність посилання

ТОП новини

Сайдік: робота над виконанням мінських угод продовжиться у 2016-му


Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

Спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік повідомляє, що мінські угоди матимуть силу і у 2016 році.

«Ми продовжуємо роботу, щоб виконати мінські угоди», – сказав Сайдік у вівторок, 22 грудня, у Мінську, після завершення засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, якого цитує білоруська державна агенція новин БЕЛТА.

Українська сторона та ватажки сепаратистів після сьогоднішньої зустрічі у Мінську нічого не повідомляли про перенесення виконання мінських домовленостей на наступний рік.

12 вересня представник угруповань «ДНР» та «ЛНР» висловлювали сподівання на продовження термінів виконання Мінських домовленостей на 2016 рік. Перед цим, 11 вересня, президент України Петро Порошенко доручив представнику України у тристоронній контактній групі Леоніду Кучмі скасувати раніше зроблену ним заяву про можливість продовження мінського процесу у 2016 році.

Мінські домовленості передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на сході України тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG