Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: сепаратисти пообіцяли допустити МКЧХ до полонених


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомляє, що ватажки сепаратистів пообіцяли вирішити питання щодо доступу місії Міжнародного комітету Червоного Хреста до полонених.

«Після передачі нами списків зниклих безвісти МКЧХ розпочалася нарешті перевірка інформації про цих людей. З 762 осіб, згідно отриманої сьогодні від ОРДО і ОРЛО (окремих районів Донецької і Луганської областей – ред.) інформації, встановлена доля 63 з них (певні деталі потребують перевірки, але важливо, що процес пішов). Доля 699 встановлюється. Це важлива інформація для родин, що чекають вісточку про рідних, і я дуже сподіваюся, що залучення МКЧХ сприятиме пошуку людей і ідентифікації загиблих. Також представники ОРДО і ОРЛО пообіцяли вирішити питання доступу місії МКЧХ до незаконно утримуваних», – написала Геращенко 22 грудня у Facebook після завершення засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, яке проходило у Мінську.

Раніше 22 грудня речниця представника України у контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що за підсумками сьогоднішнього засідання контактної групи у Мінську немає прогресу у вирішенні питання звільнення полонених.

Наприкінці жовтня уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що в полоні бойовиків перебувають ще 139 українців і 788 вважаються зниклими без вісти.

XS
SM
MD
LG