Доступність посилання

ТОП новини

У «Правому секторі» підтвердили: мерію Дніпропетровська патрулюють їхні представники


Будівлю міської ради Дніпропетровська почали патрулювати представники «Правого сектору». Інформацію про це Радіо Свобода у вівторок підтвердив голова обласної організації «Правого сектору» Ростислав Винар.

За його словами, це не члени бойових підрозділів «Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», а представники громадської організації «Правого сектору», запасного підрозділу «ДУКу», що формується.

Як зауважив Ростислав Винар, на зустрічі 22 грудня з міським головою Борисом Філатовим було досягнуто домовленостей, що представники «Правого сектору» на основі підписаного меморандуму «будуть здійснювати охорону громадського порядку у Дніпропетровській міській раді через події, які відбулись учора, і потенційну загрозу, що ці події можуть повторитись».

«Сьогодні досягнуто принципової домовленості, а вже далі буде відпрацьовуватись оптимальна кількість людей, яка буде взаємодіяти з муніципальною гвардією, з працівниками Міністерства внутрішніх справ, щоб здійснювалась ефективна охорона правопорядку. Це, скоріше за все, буде патрулювання і загальний нагляд за порядком. Усі ці люди мають відповідний досвід», – сказав Радіо Свобода Ростислав Винар.

У вівторок в Дніпропетровську чоловіки у камуфляжі з нашивками «Правого сектора» почали патрулювати будівлю міської ради. Як поінформувала речниця міської ради Антoнінa Мapінa, після понеділкових подій у міській раді – штовханини між депутатами, проникнення у серверну кімнату – представники «Правого сектору» самі звернулись до міського керівництва з пропозицією допомогти з охороною громадського порядку в мерії. За її словами, зараз готується офіційний договір.

Маріна повідомила, що ці чоловіки перебувають у будівлі міськради, бо будуть брати участь в заняттях «школи молодого політика», водночас міський голова Дніпропетровська Борис Філатов у своєму Twitter анонсував перше заняття «школи молодого політика» на неділю.

XS
SM
MD
LG