Доступність посилання

ТОП новини

США: нападник у Сан-Бернардіно планував поїздку до Саудівської Аравії


Ташфін Малік і Саєд Різван Фарук
Ташфін Малік і Саєд Різван Фарук

У США оприлюднили міграційні записи, які свідчать, що Саєд Різван Фарук, який зі своєю дружиною у штаті Каліфорнія відкрив стрілянину, сказав представникам американської влади, що понад два роки тому він планував паломництво до Саудівської Аравії зі своєю родиною, а також зустріч там з родиною своєю пакистанської нареченої.

У листі, оприлюдненому 22 грудня правовим комітетом Палати представників США, який підписаний Фаруком у підтвердження його заявки на візу нареченої для Ташфін Малік, йдеться, що зустріч з родиною Малік планувалася на жовтень 2013 року.

Фарук повідомив, що вони познайомилася онлайн і вирішили заручитися під час поїздки до Мекки.

У своїх міграційних документах Малік відповіла «ні» на питання про те, чи вона проходила військову підготовку, або ж чи залучена до «терористичної діяльності».

Ці питання ставилися як частина процедури для видачі тимчасового права на проживання у США.

Наразі правоохоронці з’ясовують усі підстави видачі візи Ташфін Малік.

За даними влади США, подружня пара Саєд Фарук і Taшфін Малік відкрили вогонь по соціальному центру послуг в американському місті Сан-Бернардіно (штат Каліфорнія) 2 грудня. Тоді загинули 14 людей і ще 21 людина була поранена. Наступного дня поліція застрелила нападників у перестрілці. Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за цей напад.

XS
SM
MD
LG