Доступність посилання

ТОП новини

Чиновник ІААФ пішов із посади через допінговий скандал із росіянами


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Заступник генерального секретаря Міжнародної федерації легкої атлетики (ІААФ) Нік Дейвіс оголосив про тимчасове самоусунення від виконання обов’язків на тлі допінгового скандалу з російськими легкоатлетами.

«Я вирішив тимчасово відійти від виконання своїх обов’язків в ІААФ – доти, доки комісія з етики не проведе розслідування і вирішить, чи я відповідальний у зв’язку з порушенням будь-якого пункту кодексу етики ІААФ», – заявив високопосадовець.

Раніше французька газета Le Monde опублікувала листи з електронної пошти Дейвіса, в яких чиновник обговорював способи обмежити вплив витоку інформації про позитивні допінг-проби російських спортсменів за кілька днів до початку у 2013 році чемпіонату світу з легкої атлетики в Москві. Високопосадовець ІААФ наполягає, що електронна пошта була лише «мозковим штурмом для медіа-стратегії».

Через кілька тижнів після завершення змагань у Москві 2013 року ІААФ оголосила про покарання 16 російських легкоатлетів.

Російським спортсменам зараз заборонено брати участь у легкоатлетичних змаганнях під егідою ІААФ на тлі повідомлень про масове, підтримуване державою вживання допінгу.

Таке рішення у Міжнародній федерації легкої атлетики ухвалили в листопаді після того, як комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) оприлюднила результати розслідування, яке з’ясувало, що російські легкоатлетичні й антидопінгові органи сприяли вживанню спортсменами заборонених допінгових препаратів і покривали таке вживання.

XS
SM
MD
LG