Доступність посилання

ТОП новини

Активісти під Радою вимагають перевиборів у Кривому Розі та держпідтримки вугільної галузі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Активісти, які прибули з Кривого Рогу, під стінами Верховної Ради вимагають перевиборів у цьому місті. У руках мітингувальники тримають прапори держави і свого міста, плакати «Кривий Ріг за чесні вибори», «Вілкул, геть!» та інші.

В цій акції беруть участь 20 людей, які розташувалися вздовж вулиці.

Також під Радою мітингують близько 200 людей, які називають себе представниками трудових колективів шахт. Вони вимагають державної підтримки вугільній галузі. Активісти тримають плакати «Не дамо знищити галузь», «Закриттю шахт – ні» та ніші, стукають касками по бруківці.

22 грудня депутати Верховної Ради відклали на середу голосування за законопроект, який передбачає дострокове припинення повноважень представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула на посаді мера Кривого Рогу і призначення позачергових виборів міського голови на 27 березня 2016 року.

Після виборів міського голови 15 листопада у Кривому Розі тривають протести проти визнання результатів виборів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

«Самопоміч» вимагає перерахунку голосів, кажучи про фальсифікації. Водночас в «Опозиційному блоці» заявляють, що підстав для перерахунку голосів і призначення нових виборів мера немає.

XS
SM
MD
LG