Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» вважає незаконним призначення виборів мера Кривого Рогу


Юрій Бойко
Юрій Бойко

Фракція «Опозиційний блок» у Верховній Раді вважає незаконним призначення парламентом позачергових виборів мера Кривого Рогу на 27 березня 2016 року.

«Ми побачили типовий політичний шантаж з боку «Самопомічі». Ухвалене рішення – абсолютно незаконне, це насильство парламенту, яке відбувається вже не вперше», – сказав Бойко слова якого цитує прес-служба політичної сили.

Він зазначив, що «Опозиційний блок» не боїться повторних виборів у Кривому Розі і впевнений в перемозі свого кандидата.

Сьогодні Верховна Рада призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

22 грудня депутати Верховної Ради відклали на середу голосування щодо законопроекту щодо виборів у Кривому Розі. Під час винесення цього питання у залу фракція «Самопоміч» разом з низкою інших депутатів блокували трибуну, а депутат Єгор Соболєв силою намагався завести частину мітингувальників на балкон сесійної зали парламенту.

Після виборів міського голови 15 листопада у Кривому Розі тривають протести проти визнання результатів виборів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

«Самопоміч» вимагає перерахунку голосів, кажучи про фальсифікації. Водночас в «Опозиційному блоці» заявляють, що підстав для перерахунку голосів і призначення нових виборів мера немає.

XS
SM
MD
LG