Доступність посилання

ТОП новини

Фонд Навального втретє подав до суду на генпрокурора Росії


Юрій Чайка
Юрій Чайка

У Росії Фонд боротьби з корупцією, очолюваний опозиційним політиком Олексієм Навальним, знову подав до Тверського суду Москви позов до генерального прокурора Росії Юрія Чайки про захист честі й гідності. Про це у Twitter повідомив юрист фонду Іван Жданов.

Це вже третя спроба борців з корупцією притягти Чайку до відповідальності за його слова про те, що розслідування ФБК про незаконну діяльність родичів генпрокурора Росії є «замовленим і брехливим». Раніше інший суд відхилив позов, заявивши про непідсудність Чайки на його території. Після чого співробітники Фонду боротьби з корупцією звернулися до Тверського суду. Однак і там документ відхилили з посиланням на те, що «справа непідсудна даному суду».

ФБК 1 грудня опублікував розслідування, автори якого звинувачують членів сім’ї Юрія Чайки й інших високопоставлених співробітників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на здирництві, відкатах і рейдерстві», а також у зв’язках зі злочинними угрупованнями.

Юрій Чайка заявив, що розслідування було «замовлене» британським підприємцем Вільямом Браудером, керівником фонду Hermitage Capital, який був одним з ініціаторів ухвалення в США «закону Магнітського». Сам бізнесмен пізніше спростував заяву генпрокурора Росії.

Минулого тижня Фонд боротьби з корупцією звернувся в Міжнародну асоціацію прокурорів (IAP) з проханням виключити з організації Чайку за невідповідність професійній етиці прокурорів.

XS
SM
MD
LG