Доступність посилання

ТОП новини

Кримська правозахисна група: у Криму провели обшук в будинку священика УПЦ КП


У Сімферополі в будинку батьків українського священика УПЦ КП отця Сергія відбувся обшук, повідомляє група «Права людини в Криму» в Facebook з посиланням на Кримську правозахисну групу.

«Вчора о 21:30 в Сімферополі в будинку батьків українського священика УПЦ КП отця Сергія, який зараз проживає на материковій Україні, пройшов обшук. Ордер на обшук виданий 22 грудня за підписом прокурора Наталії Поклонської. Кримінальна справа заведена нібито за участь в «екстремістської організації», – йдеться в повідомленні.

Правозахисники вказують, що отець Сергій у минулому брав участь у роботі організації «Народний рух України», проте «в переліку організацій, щодо яких у Російській Федерації ухвалено рішення про ліквідацію або заборону діяльності (відповідно до закону Російської Федерації «Про протидію екстремістській діяльності») цієї організації немає».

У повідомленні наголошується, що під час обшуку вилучили чотири зошити особистих записів отця Сергія, посвідчення члена «Народного руху України», військовий квиток, медична карта.

«Сьогодні двоє людей «в штатському» на вулиці зупинили матір священика і доставили в райвідділок для допиту. На даний момент зв’язку з жінкою немає», – розповіли в правозахисній групі.

Українські церкви в Криму після його анексії Росією мали пройти перереєстрацію за російськими законами, щоб не потрапити під заборону.

Правозахисники зазначали, що в анексованому Криму під загрозою закриття є саме Українська православна церква Київського патріархату, у якої тут вже забрали кілька храмів.

XS
SM
MD
LG