Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: ОБСЄ має зафіксувати грубе порушення бойовиками режиму тиші


Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Ірина Геращенко (©Shutterstock)

Україна закликала представників Організації з безпеки і співпраці в Європі зафіксувати грубе порушення бойовиками режиму тиші на Донбасі. Про це повідомила уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Геращенко.

«Україна офіційно звернулася до ОБСЄ, зокрема до представника цієї організації у Тристоронній контактній групі у Мінську, до СММ ОБСЄ з вимогою зафіксувати грубе порушення бойовиками режиму тиші сьогодні, вже після того, коли вони пообіцяли неухильно дотримуватися режиму тиші у святкові дні, з півночі на 23 грудня. Ці обіцянки вони дали у Мінську 22 грудня – і ось ціна їхнім словам. Порушення режиму тиші і припинення вогню відбувається при повному потуранні і сприянні росіян, які вчора також брали участь в роботі безпекової групи і Тристоронньої контактної групи», – написала Геращенко у Facebook.

За її словами, «брехня, безвідповідальність, недотримання слова, ухиляння від своїх вчорашніх же слів» відбувається й по інших пунктах Мінських угод, зокрема щодо звільнення заручників. «І все це при повній підтримці Росії. Очевидно, що безпекова ситуація, порушення бойовиками режиму тиші, відсутність прогресу у звільненні заручників мають стати предметом особливої уваги всього світу», – наголосила Геращенко.

22 грудня спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік закликав сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися домовленості щодо припинення вогню з 00:00 23 грудня, щоб жителі Донбасу могли спокійно зустріти свята.

Бойовики заявляють, що дотримуються домовленості про режим тиші.

XS
SM
MD
LG