Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: постійний збір підписів у Раді за відставку Шокіна є тиском


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі вважають, що постійний збір підписів за відставку Генпрокурора Віктора Шокіна є тиском на адресу Генпрокурора та Генеральної прокуратури України. Про це заявив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.

«Збирати підписи за відставку Генерального прокурора всю каденцію парламенту – це, по-перше, на наш погляд, нелогічно, по-друге, це фактично є тиск на адресу Генерального прокурора і Генеральної прокуратури України. Адже звертається Генеральний прокурор щодо зняття недоторканності щодо того чи іншого депутата – і певна фракція відразу підписується, підтримує недовіру», – зазначив Куценко.

Представник Генпрокуратури звернувся до парламентарів з пропозицією встановити у регламенті термін, протягом якого можуть збиратися підписи на підтримку відставки, наприклад, протягом одного місяця.

22 грудня лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко оголосив, що повторно збирає підписи за відставку гепрокурора України Віктора Шокіна.

Минулого тижня про зникнення підписів у залі Верховної Ради заявив депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв. Тоді зібрали майже 140 підписів.

Для ініціювання відставки генпрокурора у Верховній Раді необхідно щонайменше 150 підписів народних депутатів.

XS
SM
MD
LG