Доступність посилання

ТОП новини

У Москві запланований суд щодо захисту честі і гідності Сенцова


Олег Сенцов
Олег Сенцов

24 грудня у суді столиці Росії Москви має відбутися засідання за позовом про захист честі і гідності засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова до Федеральної служби безпеки Росії і низки російських ЗМІ. Про це повідомляється на сайті Мєщанського райсуду Москви.

Згідно з інформацією, відповідачами заявлені такі телекомпанії як «Ньюс медіа», «Перший канал», «Телекомпанія НТВ», телекомпанія «Звезда», BFM.ru, ВДТРК.

Суть позову полягає в тому, що зазначені телеканали назвали Сенцова «терористом» до рішення суду.

Засідання призначене на 14:00 за київським часом. Попереднє засідання за даним позовом 1 грудня відклали через неявку позивача, сказано на сайті суду.

Раніше про намір подати позов про захист честі й гідності Олега Сенцова повідомляв його адвокат Дмитро Дінзе. За його словами, виходячи з усього контексту, ЗМІ ще до винесення основного рішення у кримінальній справі була поширена «брехлива, свідомо помилкова інформація» про те, що люди здійснювали теракти. Це стосувалося Сенцова і й іншого засудженого у справі Олександра Кольченка.

25 серпня російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув’язнення в колонії суворого режиму. Активісту Олександрові Кольченку російський суд дав 10 років в’язниці. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва українці звинувачення відкидають, називаючи справу політичною.

XS
SM
MD
LG