Доступність посилання

ТОП новини

У Раді запланований розгляд подання про арешт і затримання Сергія Клюєва


Сергій Клюєв
Сергій Клюєв

У порядку денному Верховної Ради України на 24 грудня міститься пункт про затримання й арешт народного депутата. Прізвища, про кого саме йдеться, там не вказано.

Натомість депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко уточнив, що йдеться про позафракційного депутата Сергія Клюєва.

«Моя ініціатива про внесення до сьогоднішнього порядку денного Ради довгоочікуваного питання про надання згоди на затримання та арешт Сергія Клюєва була підтримана фракціями коаліції і особисто спікером Володимиром Гройсманом. Сподіваюся, що сьогодні ми розглянемо це питання і приймемо по ньому позитивне рішення», – написав він у своєму Facebook.

4 грудня до Верховної Ради України надійшло подання генерального прокурора України Віктора Шокіна на затримання й арешт народного депутата Сергія Клюєва.

3 грудня прокурор Владислав Куценко повідомив Радіо Свобода, що Генеральна прокуратура України внесла до парламенту допрацьоване подання про затримання і арешт Сергія Клюєва. «Подання пов’язане з незаконними діями Клюєва, спрямованими на незаконне заволодіння «Межигір’ям» та подальше його утримання під час президенства Януковича. Необхідно це для оголошення його в міжнародний розшук», – сказав він.

16 червня генеральний прокурор Віктор Шокін вже звертався до Верховної Ради з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Сергія Клюєва. Пізніше Генпрокуратура відкликала подання для доповнення його новими епізодами.

Від червня 2015 року Сергій Клюєв перебуває в розшуку СБУ. Європейський союз продовжив санкції проти нього до 6 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG