Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу ніхто з українських військових у зоні АТО не постраждав – штаб


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

За минулу добу в зоні проведення АТО ніхто з українських військових не загинув і не був поранений, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, бойовики за минулу добу тричі порушили режим тиші поблизу Попасної та Троїцького, один раз – біля Гранітного. Водночас на донецькому напрямку фіксувалась низька бойова активність сепаратистів – кілька неприцільних обстрілів і робота снайперів.

Донецькі сепаратисти заявляють, що ЗСУ сьогодні обстріляли прифронтове село Спартак і околиці Донецького аеропорту. Так звана «народна міліція ЛНР» стверджує, що українська сторона використовує узгоджені в Мінську домовленості про повне припинення вогню для стягування озброєння і військових підрозділів до лінії зіткнення сторін.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG