Доступність посилання

ТОП новини

Через скандальну сесію Дніпропетровської міськради поліція відкрила провадження


Через події під час сесії Дніпропетровської міської ради поліція відкрила два кримінальні провадження. Як повідомили в Дніпропетровському міському відділі поліції, одне з проваджень відкрите за фактом зламування дверей у кімнаті, де розташований сервер міськради (стаття 296 Кримінального кодексу України), друге – через заяву депутата міськради Катерини Збарської (за статтею 125 – завдання легких тілесних ушкоджень).

21 грудня в Дніпропетровській міськраді забракло голосів, щоб обрати секретарем представника «Блоку Петра Порошенка» Каміля Примакова, кандидатура якого була висунута міським головою Борисом Філатовим. За Примакова проголосували 30 депутатів за необхідних 33. Сім депутатів висловились проти, 25 – не голосували, три бюлетені були визнані недійсними.

Міський голова Борис Філатов тоді закрив засідання, серед депутатів почалася штовханина. Після цього у сесійній залі залишились 32 депутати від «Опозиційного блоку» і «Громадської сили». Вони вимагали продовжити роботу сесії й розгляд питання щодо обрання секретаря міськради, однак цьому завадив анонімний дзвінок про «замінування» до поліції.

Водночас 24 грудня керівник фракції «Опозиційного блоку» в Дніпропетровській міськраді Наталія Начар’ян на Facebook політсили заявила, що представники партії звернулись до обласного управління СБУ з проханням розслідувати події в міській раді, зокрема, появу в будівлі мерії людей у камуфляжі.

До Дніпропетровської міської ради нового скликання за підсумками виборів 25 жовтня пройшло п’ять партій. З 64 депутатів 25 депутатів – від «Опозиційного блоку» (майже 30,6% голосів, 21 – від «Укропу» (25%), 7 – від «Громадської сили» (9%), 6 – від Блоку Петра Порошенка (7,5% голосів), 5 – від «Самопомочі» (5,9%).

XS
SM
MD
LG