Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Криворізької міськради ухвалили звернення до президента про легітимність мера


Під час акції з вимогою призначення нових виборів у Кривому Розі, 22 листопада 2015 року
Під час акції з вимогою призначення нових виборів у Кривому Розі, 22 листопада 2015 року

У четвер, 24 грудня, депутати Криворізької міської ради ухвалили звернення до президента України Петра Порошенка про те, що вважають вибори міського голови, на яких переміг висуванець «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул, легітимними. Про це повідомили в прес-службі Криворізької міськради. За звернення проголосувала більшість депутатів 35 депутатів.

Окрім того, міськрада звернулась до президента з проханням розпустити Верховну Раду, більшість у якій, за їхніми словами, «систематично порушує закони», а також попросили не підписувати закон про перевибори в Кривому Розі.

«Після безпрецедентного шантажу парламенту з боку провладної коаліції, порушення законів – захоплення будівлі Криворізької міської ради, побиття нардепами з «Самопомочі» працівників правоохоронних органів, загроз життю членів виборчих комісій – був ухвалений закон про перевибори мера Кривого Рогу. Цей закон не тільки суперечить Конституції України, а й порушує міжнародні зобов'язання України в частині невтручання органів влади у вільне волевиявлення громадян. Тільки суди і ЦВК мають право визнавати законність виборів», – йдеться у зверненні.

Депутати зазначили, що залишають за собою право звернутися до європейських судів.

Під час зачитування документу депутати від фракцій «Укроп», «Самопоміч», Блок Петра Порошенка» та «Сила людей» залишили залу засідань.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG