Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: спостерігачі перебувають у Комінтернові в супроводі представників «ДНР»


Александр Гуґ (©Shutterstock)
Александр Гуґ (©Shutterstock)

Спостерігачі місії Організації з безпеки і співпраці в Європі отримали доступ до Комінтернова біля Маріуполя на Донеччині від представників угруповання сепаратистів «ДНР», заявив заступник керівника місії ОБСЄ на сході України Александр Гуґ в інтерв’ю Радіо Свобода. За його словами, спостерігачі в супроводі представників «ДНР» перебувають у селищі.

«Сьогодні патрулю СММ вдалося потрапити до Комінтернова з боку так званої «ДНР». Правда, доступ був наданий тільки із супроводом, таким чином, можливість спостерігати неупереджено і вільно була обмежена», – сказав Гуґ в ефірі програми «Донбас. Реалії».

За його словами, спостерігачі відзвітують про те, що побачать у селищі, в щоденному звіті.

Раніше речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що бойовики угруповання «ДНР» не залишали селище Комінтернове поблизу Маріуполя на Донеччині, яке захопили напередодні. За його словами, там перебуває щонайменше 100 бойовиків.

Перед цим міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter повідомив, що, за даними розвідки, бойовики залишають Комінтернове. У штабі АТО повідомили, що сепаратисти відводять техніку, щоб «сховатися» від спостерігачів ОБСЄ, а потім, ймовірно, повернуть її.

Бойовики з угруповання «ДНР» заперечують заяви щодо захоплення Комінтернова. За їхніми словами, Київ поширює таку інформацію, «щоб у майбутньому виправдати наступальні дії своїх підрозділів».

Селище Комінтернове розташоване у «сірій зоні» на лінії розмежування, яка не контролюється жодною зі сторін конфлікту.

XS
SM
MD
LG