Доступність посилання

ТОП новини

Московський суд відхилив позов Сенцова до ФСБ і низки російських ЗМІ


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Міщанський суд Москви відхилив позов про захист честі, гідності та ділової репутації українського режисера Олега Сенцова, засудженого до 20 років колонії «за організацію терактів» у Криму, до Федеральної служби безпеки Росії та низки російських ЗМІ. Про це 24 грудня повідомили у цьому суді.

Відповідачами за позовом, крім ФСБ Росії, виступали такі телекомпанії як «Ньюс медіа», «Перший канал», «Телекомпанія НТВ», Телекомпанія «Зірка», BFM.ru і ВГТРК.

Суть позову полягала у тому, що зазначені телеканали назвали Сенцова «терористом» ще до рішення суду.

Попереднє засідання по даному позову 1 грудня було відкладено через неявку позивача.

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, виходячи з усього контексту, ЗМІ ще до винесення основного рішення у кримінальній справі (а тільки вирок – єдиний документ, який може вирішувати винність чи невинність – ред.) поширили «брехливу, свідомо помилкову інформацію» про те, що люди здійснювали теракти. Це стосувалося Олега Сенцова та кримського активіста Олександра Кольченка.

25 серпня російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Активісту Олександру Кольченку російський суд дав 10 років в’язниці. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва українці звинувачення відкидають, називаючи справу політичною.

XS
SM
MD
LG