Доступність посилання

ТОП новини

Депутати відправили президенту нову редакцію закону про роздержавлення друкованих ЗМІ


Народні депутати вирішили повторно відправити президенту України закон про роздержавлення державних і комунальних друкованих ЗМІ, який він напередодні ветував. За таке рішення проголосували 235 парламентарів.

23 грудня президент України Петро Порошенко ветував закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» і направив свої пропозиції до парламенту. Згідно з поясненнями, «закон не може бути підписаний через те, що не передбачає зобов'язання реформованих державних і комунальних друкованих ЗМІ щодо збереження мови видання».

Президент також запропонував додати до закону норму про те, що питання оприлюднення в друкованих ЗМІ офіційних документів, у тому числі Верховної Ради, президента, Кабінету міністрів, цим законом не регулюються.

Голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар попросила підтримати зауваження президента та відправити документ повторно з двома поправками. При цьому вона також пояснила, що реформування торкнеться лише тих редакцій, які висловлять таке бажання. Для інших передбачено перехідний період у три роки.

«За орієнтовними розрахунками на реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації загальна сума коштів складатиме 195,57 мільйона гривень, в тому числі: на першому етапі в сумі 6,98 мільйона, на другому етапі – в сумі 188,59 мільйона гривень», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Закон набирає чинності 1 січня 2016 року.

XS
SM
MD
LG