Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики покинули Комінтернове та вивели звідти всю техніку – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у четвер увечері повідомили, що бойовики залишили селище Комінтернове Донецької області і вивели звідти всю техніку та важке озброєння. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Завдяки ефективній співпраці керівництва АТО та міжнародних спостерігачів, оперативному інформуванню громадськості про перебіг подій та суворому дотриманню українськими підрозділами умов припинення вогню, контрольовані владою Російської Федерації бандформування відступили. Спочатку вони поспішно відвели з населеного пункту Комінтернове всю техніку та важке озброєння, а потім селище поступово залишили й самі члени незаконних збройних формувань», – йдеться в повідомленні.

У прес-центрі штабу АТО зазначили, що бойовики планували зруйнувати Комінтернове за допомогою реактивних систем залпового вогню та артилерії.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах ситуацію не коментують. Вони зазначають, що українська сторона стягнула до лінії зіткнення сторін на горлівському напрямку 63 одиниці важкої техніки.

Селище Комінтернове розташоване у «сірій зоні» на лінії розмежування, яка не контролюється жодною зі сторін конфлікту. Перші повідомлення про те, що бойовики захопили цей населений з’явилися у вівторок, 22 грудня.

На цю ж тему:

24.12.2015
Місія ОБСЄ отримала доступ до Комінтернова у супроводі представників «ДНР» ‒ Александр Гуґ

На в’їздах до селища зафіксували міни, вибухові пристрої, розтяжки ‒ ОБСЄ далі
24.12.2015
900 метрів розділяють позиції українських військових і сепаратистів поблизу Комінтернова (відео)

Сепаратисти будують бліндажі, підганяють броньовану техніку, зокрема танки. Від нового блокпосту сепаратистів до позицій українських військових ‒ менше ніж кілометр далі
24.12.2015
Бойовики залишають Комінтернове – Аваков
далі
XS
SM
MD
LG