Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго Росії готове купувати в України електроенергію для Криму


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Москва готова купувати електроенергію в України для поставок до Криму, заявив заступник міністра енергетики Росії Андрій Черезов у інтерв’ю телеканалу «Россия 24».

«Якихось від нас негативних рішень, що ми не хочемо у вас (України – ред.) брати електроенергію, немає», – зазначив Черезов.

Як повідомляє «Інтерфакс», йдеться про постачання щонайменше до введення другої черги енергомосту до Криму, який запланований на квітень-травень 2016 року, після чого сумарні потужності без урахування українських перетоків становитимуть 1 300 мегават. Поки запустили лише першу чергу енергомосту.

У прес-службі Міненерго Росії відзначали, що у міру збільшення потужності перетоку енергомостом з енергосистеми Кубані до Криму обсяги закупівель української електроенергії будуть знижуватись.

Крим анексований Росією у березні 2014 року.

Наприкінці грудня минулого року ВАТ «Інтер РАО» і «Укрінтеренерго» підписали два контракти на постачання електроенергії з Росії до України та з України до Криму. Контракти набули чинності 30 грудня 2014 року. Обидва контракти дійсні до кінця 2015 року, у цих угодах півострів фігурує як «Кримський федеральний округ».

Лідери кримських татар наполягають, що у новому договорі Крим має бути вказаний як Автономна Республіка Крим.

XS
SM
MD
LG