Доступність посилання

ТОП новини

Корбана везуть на примусове медичне обстеження у Київ – адвокат


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана везуть у Київ на примусове медичне обстеження. Про це повідомила адвокат Геннадія Корбана Оксана Томчук.

«Вчора ввечері Геннадію Корбану було надано виклик на проведення медичної експертизи, яка мала відбутися у Дніпрі о 9:00. О 9:00 він прибув до установи, але його не обстежили, а представники прокуратури повідомили, що постанова про проведення експертизи скасована, а експертиза призначена у Київському в інституті експертиз і він мусить там бути сьогодні до 18:00. Оскільки дістатися до Києва за цей час не можливо ні літаком, ні потягом, ми дали телеграму і я особисто зв’язалась з керівником слідчої групи Макеєвим, з яким погодила питання переносу і узгодження дати експертизи», – написала Томчук пізно ввечері 24 грудня на своїй сторінці у Facebook.

За її даними, слідчий погодився, але потім зник зі зв’язку.

«Результат – за сьогодні розглянуто і задоволено клопотання про примусове медичне обстеження (що просто неможливо без участі захисту) і задоволено клопотання про примусовий привід. Чомусь Дніпровським судом Києва», – наголосила Оксана Томчук.

За її інформацією, зараз Корбана везуть «швидкою» до Києва у супроводі 6 автобусів автоматників, адвокат назвала це «викраденням».

Раніше 24 грудня у партії «Укроп» повідомили, що силовики примусово вивезли лідера цієї політичної сили Геннадія Корбана з його будинку у Дніпропетроську, де перед цим представники ГПУ та СБУ провели обшук.

У ГПУ та СБУ наразі ситуацію не коментують.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел теж немає.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан всі звинувачення відкидає. Згодом силовики перевезли його до Києва.

Печерський районний суд Києва виніс рішення про домашній арешт Корбана на два місяці – до 31 грудня 2015 року включно. У постанові визначено, що Корбан має носити електронний засіб контролю.

1 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу Печерського районного суду.

Рішення Печерського райсуду оскаржили і захисники Корбана, і Генпрокуратура. Захист вважає обраний судом запобіжний захід незаконним і необґрунтованим, а ГПУ вимагає арешту Корбана.

XS
SM
MD
LG