Доступність посилання

ТОП новини

Вища рада юстиції пропонує звільнити кримських суддів за порушення присяги


©Shutterstock
©Shutterstock

Вища рада юстиції 24 грудня розглянула рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про внесення подань про звільнення 276 суддів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя за порушення присяги.

Про це повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції.

«За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання президенту України про звільнення з посад суддів у зв’язку з порушенням присяги», – сказано в повідомленні.

До цього вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі дисциплінарної палати прийняла рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності 283 суддів Автономної Республіки Крим, з них щодо 277 суддів встановлені факти, що свідчать про порушення суддями присяги.

За повідомленням Вищої ради юстиції, 277 кримських суддів, займаючи відповідно до чинного законодавства посади суддів України, були призначені на посади суддів Російської Федерації, чим порушили присягу судді та вимоги щодо несумісності.

Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України в частині звільнення за порушення присяги однією з суддів Судакського міського суду, яка постановою Верховної Ради України від 12 листопада 2015 року звільнена з посади судді у зв’язку з досягненням 65 років.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму. Росія називає окупацію «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG