Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії залишив Надію Савченко під вартою


Надія Савченко
Надія Савченко

Ростовський обласний суд у Росії відхилив скаргу захисту української громадянки, народного депутата, делегата ПАРЄ Надії Савченко на рішення про продовження її арешту. Про це у Twitter повідомив один із адвокатів Микола Полозов.

«Ростовський обласний суд залишив Надію Савченко під вартою. Росія вкотре порушила резолюцію ПАРЄ», – написав він.

Полозов також зауважив, що сьогодні розпочався другий тиждень голодування його підзахисної на знак протесту проти утримання в російському СІЗО.

17 грудня суд у Донецьку Ростовської області Росії продовжив арешт громадянки України Надії Савченко до 16 квітня 2016 року. Савченко оголосила голодування з 18 грудня. За словами адвокатів, після вироку українка планує оголосити сухе голодування, вимагаючи звільнення.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG