Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: ніхто з військових не загинув за добу на Донбасі


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«Незважаючи на деяку активність бойовиків у зоні АТО, жоден наш військовослужбовець не загинув і не був поранений», – сказав він.

За словами Лисенка, бойовики за допомогою стрілецької зброї атакували позиції військових у районі Мар’їнки й Горлівки Донецької області, але сили АТО відбили атаки.

Крім того, повідомив Лисенко, бойовики здійснювали обстріли позицій сил АТО в інших населених пунктах Донецької області, а на луганському напрямку активності не проявляли.

Поблизу Маріуполя Донецької області зафіксований проліт безпілотника бойовиків.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових в обстрілах, зокрема населених пунктів Зайцеве, Спартак і району Донецького аеропорту. Про загиблих чи поранених не повідомляють.

В угрупованні «ЛНР» заявляють про обстріл своїх позицій під селом Калинівка поблизу Дебальцева. За повідомленням, ніхто не постраждав.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG