Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина вивозить із зони АТО етнічних турків


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Із Харківського міжнародного аеропорту двома авіарейсами до турецького міста Ерзинджан вирушили 347 турків-месхетинців. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, таким чином уряд Туреччини починає вивозити етнічних турків із міст зони АТО на сході України на прохання самих людей.

За словами посла республіки Туреччина в Україні Йонета Джан Тезеля, упродовж місяця планується відправити до країни три тисячі людей.

«В Україні мешкає близько восьми – дев’яти тисяч турків-месхетинців, значна частина з них – на околицях Слов’янська. Внаслідок бойових дій, які проходять з минулого року, у багатьох людей пошкоджені будинки і поля стали непридатними для обробки. Ці люди звернулися то турецького уряду за допомогою», – розповів Йонет Джан Тезель.

По прибутті людей до міста Ерзинджан, їм нададуть житло. Посол Туреччини обіцяє, що влада всіляко сприятиме із працевлаштуванням переселенців з України.

Йонет Джан Тезель каже, що акція з переселенням етнічних турків ніяк не пов’язана із загостренням відносин Туреччини з Росією.

У середині січня цього року Міністерство закордонних справ Польщі вивезло з Донбасу майже двісті етнічних поляків.

XS
SM
MD
LG