Доступність посилання

ТОП новини

Ostchem повернув «Нафтогазу» 3 мільярди гривень боргу – Яценюк


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що «Нафтогаз» отримав 3 мільярди гривень боргу від компанії Ostchem Дмитра Фірташа.

«З 2010 року перед НАК «Нафтогаз України» компанія Ostchem Дмитра Фірташа мала борги у розмірі 3 мільярдів гривень. МВС порушило кримінальне провадження, заарештував активи компанії Ostchem. Внаслідок цього кримінального провадження і жорстких, чітких дій «Нафтогаз» отримав повну суму заборгованості від компанії Ostchem, яка належить Фірташу», – сказав Яценюк 25 грудня, відкриваючи засідання уряду.

16 вересня «Нафтогаз» і дочірна компанія «Газ України», з одного боку, та група компаній українського олігарха Дмитра Фірташа Ostchem, з іншого, підписали мирові угоди, затверджені судовими рішеннями, щодо графіку погашення заборгованості та умов відновлення газопостачання підприємствам групи Ostchem.

Вся заборгованість ПАТ «АЗОТ» і ПАТ «Рівнеазот» (включаючи штрафні санкції та інші нарахування, передбачені законодавством України) у загальному розмірі 2,96 мільярда гривень мала бути сплачена до кінця січня 2016 року.

За інформацією «Нафтогазу», заборгованість підприємств Ostchem перед «Нафтогазом» та «Газом України» утворилася у 2006-2011 роках. Ostchem входить до трійки найбільших фінансово-промислових груп за обсягом заборгованості перед «Нафтогазом».

У липні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що у справі компанії Ostchem Дмитра Фірташа вже арештовані 86 об’єктів, а ще 35 об’єктів «перебувають у роботі», а також 133 земельні ділянки компаній Фірташа і Сергія Льовочкіна.

2 квітня Аваков повідомляв, що міліція відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та розкраданням бюджетних коштів із боку посадових осіб групи підприємств Дмитра Фірташа Ostchem.

Компанія Group DF Дмитра Фірташа заявляла, що вважає заяви про відкриття Міністерством внутрішніх справ кримінального провадження проти холдингу Ostchem політичним переслідуванням групи і її власника, а звинувачення МВС у розкраданні її посадовцями державних коштів називала безпідставними.

XS
SM
MD
LG