Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відбувся мітинг на підтримку Геннадія Корбана


Геннадій Корбан під час засідання Новозаводського районного суду Чернігова, 2 листопада 2015 року
Геннадій Корбан під час засідання Новозаводського районного суду Чернігова, 2 листопада 2015 року

У Дніпропетровську 25 грудня відбувся мітинг на підтримку лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана. Близько двох десятків людей прийшли під будинок Корбана, щоб, як вони кажуть, висловити йому підтримку й «виступити проти вибіркового правосуддя».

Присутні підписали відкритий лист на ім'я президента України Петра Порошенка з вимогами «припинити політичну розправу» над Геннадієм Корбаном.

Водночас адвокат Геннадія Корбана Оксана Томчук повідомила, що у п’ятницю у суді має відбутись розгляд клопотання про заміну її підзахисному запобіжного заходу. За її словами, повідомлення про це вона отримала за дві хвилини до початку слухання.

«О 17:58 мені подзвонив слідчий ГПУ з повідомленням, що сьогодні о 18:00 відбудеться розгляд клопотання про заміну Геннадію Корбану запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою. Розглядає суддя Чаус – той самий, що організував нам привід і нічні обшуки», – написала Томчук у Facebook.

Інформацію адвоката підтвердив народний депутат, член партії «Укроп» Андрій Денисенко.

«Розглянути питання про ув'язнення без підозрюваного, без його адвокатів, які просто не встигнуть нікуди доїхати, в момент, коли зонд проникає йому у серце», – зазначив Денисенко у Facebook.

У партії «Укроп» повідомляють, що лікарі інституту Амосова у Києві вирішили госпіталізувати лідера цієї політичної сили Геннадія Корбана.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Раніше 25 грудня у Генпрокуратурі повідомили, що Геннадія Корбана доправили до Києва для проведення судово-медичної експертизи, оскільки у слідства є сумніви щодо встановленого йому діагнозу.

У Генпрокуратурі уточнили, що за час розслідування Корбану неодноразово вручали повістки про виклик для проведення слідчих і процесуальних дій. Після отримання таких повісток він до слідчого не з’явився, посилаючись на те, що 7 грудня був доставлений бригадою швидкої медичної допомоги до ТОВ «Медичний центр «Клініка сімейної медицини» в Дніпропетровську у зв’язку з погіршенням стану здоров’я.

Згідно з довідками цього медцентру, проведення слідчих дій із пацієнтом Корбаном наразі неможливе у зв’язку з нестабільним станом здоров’я і можливістю погіршення перебігу захворювання серця.

Водночас у ГПУ заявляють, що Геннадій Корбан через афілійованих осіб є власником ТОВ «Медичний центр «Клініка сімейної медицини».

У партії «Укроп» заявили, що Корбан самостійно, без супроводу співробітників Служби безпеки України прибув для проходження медичного огляду до інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова в Києві.

Про те, що Корбана везуть із Дніпропетровська у Київ на примусове медичне обстеження, стало відомо ввечері 24 грудня.

Як повідомила адвокат Корбана Оксана Томчук, раніше планувалося, що медичну експертизу він пройде у Дніпропетровську, але її скасували.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан усі звинувачення відкидає. Згодом силовики перевезли його до Києва.

Печерський районний суд Києва виніс рішення про домашній арешт Корбана на два місяці – до 31 грудня 2015 року включно. У постанові визначено, що Корбан має носити електронний засіб контролю.

1 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу Печерського районного суду.

XS
SM
MD
LG