Доступність посилання

ТОП новини

Кернес: у бюджеті Харкова на 2016 рік закладені кошти на декомунізацію


©Shutterstock
©Shutterstock

Міський голова Харкова Геннадій Кернес повідомляє, що у бюджеті міста на 2016 рік передбачені кошти на інформаційні таблички з новими назвами провулків, вулиць, скверів, площ і проспектів, які потрапили під дію закону про декомунізацію.

«Ми всі розуміємо, що будь-яка робота має бути оплачуваною, тому у бюджеті 2016 року на ці цілі передбачені гроші. Наступного року крок за кроком будуть змінені таблички на будівлях», – сказав Кернес 25 грудня.

Геннадій Кернес відкинув можливість на певному етапі розташування табличок, де б поряд з новою назвою вулиці вказувалася у дужках стара, щоб мешканцям було легше вивчити нові топоніми. За його словами, цього не передбачає закон про декомунізацію.

Разом з тим міський голова обіцяє зробити все можливе, щоб харків’яни якнайменше відчули процес перейменування. Впродовж встановлення табличок з новими назвами вулиць на будинках, людей додатково інформуватимуть про зміни на офіційному сайті міськради та у соцмережах.

Раніше перший заступник міського голови Ігор Терехов повідомив Радіо Свобода, що декомунізація Харкову може обійтися у 10 мільйонів гривень. У цю суму посадовець включав витрати на переоформлення документів людей та за потреби комунальних підприємств, а також закупку табличок з назвами вулиць. Для їхньої закупівлі проведуть відповідні тендери.

У рамках першого етапу у Харкові перейменовано 172 вулиці, площі і проспекти. У другому списку на перейменування від 50 до 70 вулиць, кількість перейменованих топонімів залежатиме від юридичної та історичної експертизи, яку міська рада замовила у харківських університетах.

XS
SM
MD
LG