Доступність посилання

ТОП новини

«Кримська залізниця» пропонує скасувати для поїзда Сімферополь – Москва перевезення поромом 


Черга автомобілів до поромної переправи в окупованому Криму, серпень 2014 року
Черга автомобілів до поромної переправи в окупованому Криму, серпень 2014 року

У створеному окупаційною владою Криму підприємстві «Кримська залізниця» пропонують «для зручності пасажирів» скасувати для поїзда Сімферополь – Москва перевезення поромом. Про це 26 грудня заявив начальник «Кримської залізниці» Віктор Ребець, інформує сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

Ребець стверджує, що підприємство провело маркетингові дослідження та опитування, які встановили, що маршрут Сімферополь – Москва має низький попит через високу вартість квитків, незручності з пересадками, великі витрати часу.

«Тому зараз триває опрацювання варіантів організації перевезень з використанням дещо іншої схеми: ділянка від Керчі до Сімферополя, найвірогідніше, буде передана на обслуговування альтернативному перевізнику, щоб прискорити час просування пасажирів до місця відпочинку», – повідомив він.

Як пояснив Ребець, планується, що на боці порту «Кавказ» (це на території Росії – ред.) пасажирам пропонуватимуть сідати в автобуси, які слідують в конкретні міста Криму.

Фактичне перетворення поїзда Сімферополь – Москва на поїзд Порт Кавказ – Москва стається на окупованому півострові не вперше. У серпні 2014 року пасажирів також висаджували в порту «Кавказ», далі вони як пішоходи користувалися поромом, а в Керчі їх саджали на місцевий поїзд.

Крим анексований Росією. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу запровадили економічні санкції проти Москви через анексію півострова. Росія називає окупацію Криму «відновленням історичної справедливості».

У грудні 2014 року залізничне сполучення з Кримом з боку України було повністю зупинене. До березня 2014 року кримська ділянка належала до Придніпровської залізниці, складової частини «Укрзалізниці».

XS
SM
MD
LG