Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі обстрілюють Зайцеве з великокаліберної зброї – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що упродовж 26 грудня бойовики на Донбасі 21 раз обстрілювали позиції українських військових.

«У цей момент бойовики проросійських НЗФ обстрілюють позиції сил АТО біля Зайцева. Гатять з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів, мінометів, можливо, навіть, танку. Ситуація відслідковується та уточнюється», – повідомили у штабі АТО у п’ятниці ввечері у Facebook.

«Біля Донецька вони порушували режим повної тиші у районі Опитного, Пісків та Авдіївки. Північніше Горлівки знову били біля Новгородського, Зайцева, Майорська. Поблизу Світлодарська – по Луганському. Здебільшого противник використовував стрілецьку зброю, гранатомети, великокаліберні кулемети та снайперський вогонь. Проте під вечір біля Зайцевого бандити двічі вдарили з 82-мілітерових», – зазначили у штабі АТО.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові упродовж доби 13 разів обстріляли їхні позиції, зокрема і з великокаліберної зброї. В угрупованні «ЛНР» наразі нічого не повідомляють про останню оперативну ситуацію на території, яку вони контролюють.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі,були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG