Доступність посилання

ТОП новини

Ініціатори створення кримськотатарського батальйону не звертались до іноземних держав – Чубаров


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Ініціатори формування кримськотатарського добровольчого батальйону не звертались і не планували звертатись до іноземних держав із проханнями сприяти його забезпеченню, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, ініціатива створення батальйону зараз проходить етап вивчення у різних штабах.

«Проте вже сьогодні можна ствердно сказати, що вказаний військовий підрозділ не буде ні мононаціональним, ні монорелігійним, але ці фактори будуть ретельно враховані в організації служби та дозвілля особового складу; підрозділ буде сформовано у складі ЗСУ або МВС України з усіма наслідками. У тому числі й тими, що стосуються його матеріального та військового забезпечення», – зазначив Чубаров у Facebook.

Раніше координатор «Громадянської блокади Криму» Ленур Іслямов в інтерв'ю Одеському кризовому медіацентру заявив, що Міністерство оборони Туреччини виділить обмундирування для створюваного кримськотатарського добровольчого батальйону.

У березні 2014 року Росія анексувала український Крим. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу також не визнають анексію Криму й запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

20 вересня розпочалась безстрокова акція із блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами й товарами, ініційована лідерами кримських татар. Далі відбулося блокування подачі електроенергії на півострів. Організатори акції вимагають звільнення політв’язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова та припинення репресій щодо кримських татар.

XS
SM
MD
LG