Доступність посилання

ТОП новини

Лідер угруповання «Ісламська держава» погрожує Ізраїлю


Лідер угрупування «Ісламська держава» Абу Бакр аль-Багдаді
Лідер угрупування «Ісламська держава» Абу Бакр аль-Багдаді

Лідер екстремістського угрупування «Ісламська держава» Абу Бакр аль-Багдаді виступив з новими погрозами. В аудіозаписі, що з’явилася в інтернеті, він погрожує Ізраїлю.

«Ми не забули Палестину. Невдовзі, з волі Аллаха, ви почуєте кроки муджагедів», – йдеться у заяві аль-Багдаді.

«Тепер з нами воюють не тільки хрестоносці, з нами воює весь світ», – сказав лідер угруповання «Ісламська держава».

Аль-Багдаді заявив, що авіакампанія міжнародної коаліції під проводом США та повітряні удари Росії «лише посилять рішучість» ісламістів.

Він закликав до повстання жителів Саудівської Аравії, яка 15 грудня оголосила про створення коаліції 34 держав, що борються проти ісламістів.

20-хвилинний запис став першою подібною заявою, зробленою аль-Багдаді упродовж останніх семи місяців.

Наразі незрозуміло, коли цей запис був зроблений, і чому адресований значною мірою Ізраїлю.

За деякими даними, у жовтні Абу Бакр аль-Багдаді був важко поранений у результаті бомбардування іракськими силами безпеки. Раніше з’являлися кілька повідомлень про його смерть, які угруповання «Ісламська держава» спростовували.

18 серпня на півночі Іраку був убитий Фаділь Ахмад аль-Хаялі, соратник Абу Бакра аль-Багдаді, якого вважали другою особою у керівництві угруповання «Ісламська держава».

Наприкінці вересня з’явилась інформація, що ватажок угруповання Абу Бакр аль-Багдаді переїхав з міста Мосул на півночі Іраку до Рамаді, що у провінції Анбар.

Зараз урядові сили безпеки Іраку намагаються відбити в ісламістів місто Рамаді. Іракські військові звільнили більшу частину міста, але бойовики угруповання «Ісламська держава» продовжують тримати оборону навколо головного урядового комплексу, який є стратегічною будовою у центрі Рамаді. За оцінками іракської сторони, наразі у Рамаді перебуває не більше 400 ісламістів.

XS
SM
MD
LG