Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: минулої доби бойовики 66 разів обстріляли позиції українських військових


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

За минулу добу сепаратисти 66 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, більшість обстрілів припали на темний час доби, повідомляє прес-центр АТО.

«Наші позиції біля населеного пункту Зайцеве, що північніше Горлівки, ввечері бойовики інтенсивно обстрілювали з 82-міліметрових мінометів, гранатометів, зенітних установок, озброєння БМП й танку. Є інформація про жертви серед місцевих мешканців, вона уточнюється», – повідомляють у штабі.

За даними українських військових, сепаратисти п’ять разів зі стрілецької зброї та гранатометів прицільно обстрілювали позиції сил АТО біля Мар’їнки.

«Для придушення вогневих точок противника сили АТО у відповідь змушені були відкрити вогонь на ураження з дозволеного озброєння», – йдеться у повідомленні.

Крім того, з мінометів калібру 82 міліметрів та СПГ проросійські бойовики прицільно обстріляли Новоселівку, а із зенітних установок і озброєння БМП – Троїцьке.

«Не вщухали вчора звуки пострілів і на інших ділянках лінії розмежування. Бандити провокували наших воїнів на відкриття вогню у відповідь в районі Донецького аеропорту та північніше Горлівки, а з Комінтернового, яке вони зайняли днями, з мінометів та зенітних установок здійснили обстріл одного з наших опорних пунктів неподалік селища Талаківка», – наголошують у штабі.

З опівночі сепаратисти вже сім разів відкривали вогонь в бік позицій сил АТО, додають українські військові.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вночі обстріляли Петровський район Донецька, постраждалих і руйнувань немає. В угрупованні «ЛНР» наразі нічого не повідомляють про оперативну ситуацію на території, яку вони контролюють.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі,були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG