Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок обстрілу Зайцева 26 грудня загинула одна людина – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

На Донеччині внаслідок обстрілу бойовиками населеного пункту Зайцеве 26 грудня загинула одна людина, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«У ході обстрілу декілька мін та снарядів влучили у будинки місцевих мешканців, одна з будівель зайнялась. Українські воїни терміново вирушили на допомогу місцевим. В одній з осель вони виявили літню жінку, яка отримала множинні осколкові поранення внаслідок влучання міни. Наші бійці почали надавати першу невідкладну медичну допомогу, під обстрілом намагались евакуювати місцеву мешканку до найближчого лікувального закладу. Проте стан пораненої був дуже важкий і по дорозі до лікарні вона померла у санітарному автомобілі», – йдеться у повідомленні.

Також поліція Донецької області повідомляє, що жінка, 60-70 років, померла в результаті тілесних ушкоджень, отриманих через потрапляння міни у її будинок у Зайцеві.

Попередньо цю подію правоохоронці кваліфікували за частиною 3 статті 258 «терористичний акт» Кримінального кодексу України.

26 грудня ввечері у штабі АТО повідомили, що проросійські бойовики з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів, мінометів обстрілюють Зайцеве.

Водночас бойовики угруповання «ДНР» вчора заявили, що українські військові відкрили вогонь по населеним пунктам Саханка в Новоазовському районі, Зайцеве біля Горлівки і Жабічеве біля Донецька.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG